Bron: youtu.be

Elke woensdag organiseren de Erasmus Sustainability Hub en het Erasmus Food Lab hun wekelijkse kookworkshop. Deze avond kunnen studenten samen Syrische gerechten bereiden om geld in te zamelen voor de slachtoffers van de aardbeving. De gerechten zijn over het algemeen niet vegan, maar de studenten proberen er met biologische ingrediënten een vegan versie van te maken. Na afloop proeft iedereen de bereide gerechten tijdens een gezellig diner bij kaarslicht. Op het menu staan hummus, muhammara, horaa osbao en een Syrische salade.

Fundraising

De studenten werken in groepjes, die ieder een eigen kookplek tot hun beschikking hadden. Elk groepje krijgt een recept en alle benodigde ingrediënten. Tim Dings en Lieke Seuren, beiden studenten Health Economics, Policy & Law, zijn verantwoordelijk voor het hoofdgerecht van de avond, dat de naam horaa osbao draagt. Horaa osbao bestaat uit linzenpasta met gekarameliseerde ui. “We moeten de ui klaarmaken, samen met een aantal citroenen en kruiden. Vervolgens mengen we alles tot een soort pasta-linzensoep.”

Na afloop proeft iedereen de gerechten. Lola García de la Noceda van de Rotterdam School of Management vertelt welk gerecht haar favoriet is. “Ik vind de salade erg lekker, al is dat waarschijnlijk omdat ik die zelf heb gemaakt. Maar ik vind de rode hummus en de muhammara ook lekker.”

İdil Özdemir Mozaik walk-in Turkije Syrië aardbeving 13.2.2023_Josephine Hartmann

Read more

Studenten komen samen voor steun en hulp voor aardbeving in Turkije

De aardbevingen in Turkije en Syrië hebben veel studenten diep geraakt. Tijdens een…

Uitdagend

“Het was echt een hele leuke ervaring met z’n allen waarbij je allemaal nieuwe gerechten uit verschillende delen van de wereld kunt uitproberen”, zegt Adinda na afloop. “Ik wist echt helemaal niets over de Syrische keuken, dus het was best nog een uitdaging om het recept te bereiden. En hoe moeilijk was het nou? Ik zou zeggen een 6 op een schaal van 10! En ik zou bij een volgende kookworkshop zeker mijn vrienden vragen of ze ook mee willen doen!”

Geld doneren om slachtoffers van de aardbeving in Syrië te helpen kan ook via Giro 555 van de samenwerkende hulporganisaties in Nederland. De Italiaanse organisatie  Pro Terra Sancta zamelt geld in voor de regio Aleppo.