Bron: youtu.be

Zoals altijd verzamelen studenten zich op deze doodgewone dinsdagmiddag in het Sportgebouw. Sommigen hebben sportlessen, anderen zitten te eten in het Erasmus Sportcafé. Het Sportgebouw is nu vier maanden open. Wat vinden de studenten van de nieuwe faciliteiten?

Tonijnpistoletje

Ben Gabrovic, student International Business Administration, is enthousiast over zijn favoriete menu in het café: “Vandaag heb ik het klassieke tonijnpistoletje, voor 2,50 euro. Dat is een van de beste lunchdeals die je kunt krijgen: twee sandwiches voor vijf euro!”

Spitsuur

Rond vijf uur ’s middags is het ‘sportspitsuur’ en zit het Sportgebouw vaak stampvol studenten. Isa Kemal Ergeni, eveneens student International Business Administration, vertelt over de drukte en hoe die volgens hem kan worden verminderd: “Er zijn hier gewoon veel studenten, dat is nu eenmaal zo. Misschien kunnen ze het oude sportgebouw weer openen om de drukte te spreiden.” Idilay Kaymaz, student Medicijnen, maakt een opmerking over de temperatuur in het gebouw: “Soms wordt het hier echt heel warm binnen, maar dankzij de ventilatie gaat het wel. Het probleem is dat er geen ramen zijn en als het dan heel druk wordt, is het soms om te stikken.”

Sauna en biljarttafel

Andere studenten denken aan manieren waarop de universiteit het nieuwe gebouw wat zou kunnen opfleuren. Mikhail Sabino Malixi, student Bedrijfskunde, merkt op dat het leuk zou zijn om naast de sport wat meer spel te hebben: “Het zou echt gezelliger worden als er een pooltafel of biljarttafel zou worden geplaatst”. Een andere student Bedrijfskunde, Ashvyn Naethan Selvanandam, denkt dat het nieuwe sportgebouw wel wat meer luxe kan gebruiken: “Misschien een jacuzzi of een sauna!”