Het einde van de Erasmus Academie werd ingeluid door de coronapandemie. Daardoor werd het fysieke onderwijs van de academie stopgezet. Dat leidde tot forse verliezen, niet alleen in de eerste twee coronajaren, maar ook daarna werden de vooruitzichten niet beter. Daarom heeft de directie van de EUR Holding besloten alle activiteiten van de Academie per 1 januari 2023 te stoppen.

Tien mensen verliezen hun werk

De tien medewerkers van het instituut zijn in oktober geïnformeerd. Een groot deel daarvan heeft inmiddels ander werk gevonden. Lopende cursussen worden nog wel afgemaakt. Het volledige aanbod aan cursussen van de Erasmus Academie is door andere organisaties overgenomen. Die cursussen zijn terug te vinden op de website van het instituut.

Vorig jaar stopte het Hoger Onderwijs Voor Ouderen bij de Erasmus Academie al. Met de HOVO-opleidingen wordt nu toch een nieuw begin gemaakt: de HOVO Utrecht biedt vanaf nu enkele cursussen in Rotterdam aan. Ook andere afdelingen van de EUR bieden nog opleidingen aan voor alumni en professionals.

Lees één reactie