In een brief roept de onderwijsminister alle universiteiten in het land op om het verbod in werking te laten treden. De brief, die is gedeeld op Twitter, is gecheckt door diverse media, die het nieuws dinsdagavond meldden.

Iran protest banner ’22_Shrey Khurana

Lees meer

‘Vrouw, leven, vrijheid’: studenten tonen zich solidair met Iraanse en Afghaanse vrouwen bij Markthal

Een groep van ongeveer zeventig studenten verzamelde zich maandagmiddag bij de Markthal…

De nieuwe maatregel valt in een lange reeks van verboden die vrouwen sinds de overname van de radicaal islamitische Taliban-regering in augustus vorig jaar opgelegd kregen. Zo mogen meisjes niet meer naar de middelbare school, worden vrouwen ontslagen bij hun overheidsbaan en mogen ze niet meer reizen zonder begeleiding van een man.

De Verenigde Naties zien het nieuwe verbod als een schending van een belofte die het regime eerder deed om zich te blijven inzetten voor het onderwijs voor vrouwen.