Veilig bij Ferry

Marina-Lazarova-Nightclub-Article-1600×1134
Marina Lazarova Beeld door: Samir Abdullayev

De favoriete plek van Marina Lazarova (22 jaar, Communicatie & Media) is Ferry, een club gelegen aan de Westblaak. Om verschillende redenen: de entree is gratis en er wordt een brede selectie aan oude en nieuwe hits gedraaid – een groot pluspunt voor Marina, en volgens haar bovendien ongebruikelijk. Maar de grootste troef van Ferry vindt ze de veilige en fijne sfeer, wat ermee te maken heeft dat het een queerclub is. “Op andere plaatsen voel ik me vaak ongemakkelijk omdat er zoveel heteromannen rondlopen die vaak vervelend doen tegen vrouwen. In Ferry gebeurt dat niet. Iedereen is superaardig en open, ongeacht hun geaardheid.”

High worden met vrienden

Ali-Niknam-Nightclub-Article-1600×1119
Ali Niknam Beeld door: Samir Abdullayev

Ali Niknam (24 jaar, Arts & Culture) is fan van Toffler (aan het Weena), maar zijn beste clubervaring dankt hij aan Annabel aan het Hofplein. “Ik was high en toen kwam ik een meisje tegen, samen met haar vrienden en huisgenoten, en inmiddels zijn ze mijn coolste vriendengroep!” Ali vindt het ook grappig om te zien hoe mensen na het uitgaan proberen thuis te komen: “Iedereen komt vanuit de club de straat op, waarschijnlijk wel dronken of high, er lopen gewoon heel veel jongeren straalbezopen rond.” Zijn dierbaarste herinnering is het samenkomen in een eetcafé nadat de club de deuren sloot: “Aan het Eendrachtsplein is een Turkse zaak waar ze de beste kapsalon hebben! Ook een prima plek voor een afterparty trouwens.”

Krap en mistig

Mercan-Uludag-Nightclub-Article-1600×1137
Mercan Uludag. Beeld door: Samir Abdullayev

Dé plek voor Mercan Uludag (22 jaar, Sociologie) is Mono in de Vijverhofstraat. Wat ze vooral fijn vindt aan Mono is het gevoel van ruimte – heel anders dan bijvoorbeeld bij Poing aan de Schiekade: “Die club is krap, claustrofobisch en mistig – mijn vriendin werd er gewoon ziek van.” Bij Mono draaien ze meestal techno- en housemuziek. Zo herinnert ze zich een avond dat ze helemaal losging op een mix van alcohol en housemuziek. “Ik hou meer van house omdat je erop kunt dansen. Techno is beter als je high bent. Voor house moet je echt stomdronken zijn. Ik had veel bier en Jägermeister op, dat hielp.”

Dance battles

Maxime-Beller-Nightclub-Article-1600×1048
Maxime Beller Beeld door: Samir Abdullayev

Maxime Beller (19 jaar, Communicatie & Media) herinnert zich nog levendig het carnavalsfeest eerder dit jaar bij Now&Wow aan de Maashaven, waarbij hij verkleed ging als pokerdealer. Hij herkende veel mensen op het feest en heeft met zeker dertig mensen gedanst. Toch staat hem vooral één iemand bij met wie hij een flinke tijd doorbracht in de club: “Op het technopodium van de club was een jongen die mijn kostuum geweldig vond. We bleven er nog een uur ofzo en dansten samen. Ook deden we dance battles met andere mensen op de dansvloer.” De nacht kreeg een ietwat onverwachte wending toen Maxime en zijn vrienden bijna twee uur terug naar huis moesten lopen. “We hadden voor een Uber betaald, maar die werd ingepikt door een ander groepje dat net uit de club kwam. We waren geïrriteerd, maar de looptocht naar huis om 4 uur ’s nachts leverde wel goede gesprekken op.”

Party crowd 2 – First ESN Tuesdays -Event – August 2022 – Ali Alshamayleh

Lees meer

De feestcultuur van EUR-studenten: schalen fruit, dansen op het strand en bier van over de hele wereld

ESN Tuesdays is voor veel nieuwe internationale studenten hét feest tijdens hun verblijf…