Thailand: ‘We drinken tot we erbij neervallen’

Napon Thailand – First ESN Tuesdays -Event – August 2022 – Ali Alshamayleh
Volgens Napon beginnen jongeren in Thailand al vroeg met feesten.

Napon (Business Information Management, 22) komt uit Thailand, waar je officieel pas mag drinken als je 20 bent, maar jongeren vanaf een jaar of 16 feesten. “Drankjes zijn niet duur en niemand controleert echt je leeftijd. Dus gaan Thais van jongs af aan de clubs in. We doen niet aan indrinken of drankspelletjes. Maar omdat we een lage alcoholtolerantie hebben, drinken we tot we erbij neervallen. Maar we zorgen ook voor elkaar.”

De meest levendige feestherinnering van thuis? Een bartafel waar Napon naast zat, kocht de hele keuken om om na sluitingstijd open te gaan en ramen-noedels voor iedereen te koken. Het beste Thaise bier om te proberen, volgens Napon? Singha.

Nederland & Curaçao: ‘Mensen in het Caribisch gebied dansen beter’

Jetrell netherlands curacao – First ESN Tuesdays -Event – August 2022 – Ali Alshamayleh
Jetrell vindt de dansmoves op Curaçao beter dan in Nederland. Beeld door: Ali Alshamayleh

Jetrell (Gezondheidspsychologie & Digitale Interventies, 22) is in Nederland geboren en zijn familie komt uit Curaçao. Als hij de feestculturen vergelijkt, ziet hij een duidelijk verschil: “Dansmoves! Mensen in het Caribisch gebied dansen beter. Maar ook de vibe, want de omgeving speelt een grote rol. Er gaat niets boven dansen op het strand van Curaçao. Maar in Nederland is er veel verschillende muziek, dus je kunt van de ene bar naar de andere gaan, verschillende stijlen horen en steeds een andere sfeer proeven.” Go-to drankje in NL voor Jetrell? Goed bier natuurlijk. Op Curaçao? Niets beter dan een avond met rum.

Mauritius: ‘Ik wil de sega voor je dansen, maar niet op deze muziek’

Dheeraj Mauritius – First ESN Tuesdays -Event – August 2022 – Ali Alshamayleh
Dheeraj danst graag de sega, een traditionele dans op Mauritius. Beeld door: Ali Alshamayleh

Ook Dheeraj (Media & Business, 23) houdt van uiteenlopende muziekstijlen. In zijn thuisland Mauritius is een mix van reggae, Bollywood en Caribische tunes populair op feestjes. “Als je feest in Mauritius, luister je naar liedjes in het Creools, Frans, Spaans en Engels. Er is een grote culturele diversiteit. Maar omdat onze ouders streng zijn, beginnen we wat later met feesten, als je 17, 18 jaar oud bent.”

Dansen speelt ook een belangrijke rol: “We hebben een speciale dans, de sega, dat is onze traditie. Ik zou wel voor jullie willen dansen, maar dit is niet de juiste muziek. Ik heb liever wat meer reggae.” En wat neem je daar dan bij? Fruit en cocktails met kokoswater.

For other upcoming events to connect with international students, check out ESN’s website.