Bron: www.youtube.com

Gyula Zsombor Szijjártó, voorzitter van WILDe Theatre, vertelt voor de workshop hoe de instructeurs de sfeer onder de deelnemers proberen aan te voelen, zodat iedereen op zijn gemak is tijdens de oefeningen. De workshop begint met spelletjes waarbij iedereen zichzelf introduceert, gevolgd door een spiegeloefening. Daarbij moet iedereen de beweging volgen van degene die zich voorstelt. Op die manier leert iedereen elkaar beter kennen, omdat je de beweging die bij de introductie hoort uit je hoofd leert.

Spelen met een beker

De workshop ging verder met het improviseren van verschillende activiteiten met alleen een simpele koffiebeker als voorwerp. Tot slot is er een kleine voorstelling door oudleden van WILDe. Het idee van de improvisatievoorstelling is om ‘verder te gaan waar je was’.

Zodra de verteller klapt, moet een andere persoon verder acteren waar de vorige persoon is gebleven. De scène begint met twee kibbelende mensen en gaat verder met Gyula die dood speelt. De overgang van de improvisatiescènes van het ene naar het andere scenario leiden regelmatig tot gelach. Na afloop vertelt Gyula over toekomstige plannen van WILDe. “Ons volgende project is een moordmysterie in november. Over het algemeen organiseren we ook twee tot drie grote toneelstukken door het jaar heen.”

Een stevige 8,5

“Ik vond de workshop spannend. Het is een geweldige manier om mensen te ontmoeten die ook dezelfde passie voor theater delen. Toch moet ik mezelf nog meer in de spotlight durven zetten en meer vertrouwen hebben in het theaterspel. Ik denk dat mijn zelfvertrouwen de enige drempel is waardoor ik niet het beste van mezelf kan geven tijdens de workshop.”

Dus, hoe moeilijk kan het zijn? Behoorlijk moeilijk! Adinda geeft dit een stevige 8,5 op 10. “De meeste van de workshopactiviteiten die we doen vereisen veel creativiteit en ook snel denken. Ik heb mijn creatieve kant al een tijdje niet meer verkend en ik denk dat het daarom moeilijk voor me was om ter plekke met verschillende ideeën te komen. Ik zou graag in de toekomst bij WILDe Theatre komen en aan hun workshops meedoen. Dit zou voor mij een geweldige oefening zijn om mijn vertrouwen in theater terug te winnen!”

Badminton_HHCIB_Thumbnail

Bekijk ook Adinda bij badmintonvereniging Erasmus

Hoe moeilijk kan het zijn? ‘Badminton is niet makkelijk’

Tijdens de free play van Badmintonvereniging Erasmus kan iedereen aansluiten voor een…