Wie we zoeken:

Schrijvende verslaggevers met een scherpe pen en een neus voor nieuws die nieuwsverhalen, reportages en interviews willen schrijven.  

Videoverslaggevers die niet bang zijn om in beeld te komen en medestudenten aan te spreken op de campus en videoreportages willen maken over het Rotterdamse studentenleven en meer.

Camerapersonen/video-editors die zelfstandig op pad gaan met een verslaggever om een verhaal in beeld te brengen en snel mooie montages kunnen maken voor de videoproducties van EM.

Illustratoren die ingewikkelde onderwerpen in een mooi, helder, begrijpelijk of schurend beeld weten te vatten.

Fotografen die graag op pad gaan, lef hebben en verhalen in één beeld weten te vatten.

We vinden het fijn als je al enige ervaring hebt, maar dat is niet noodzakelijk. Journalistieke ambitie, enthousiasme en talent voor beeld of tekst zijn dat wel. Ook verwachten we dat je minstens het hele collegejaar 2022-2023 beschikbaar bent om een of twee keer per maand aan een productie te werken.

Wat we bieden:

Een inhoudelijk interessante bijbaan waarin je ervaring opdoet en kunt ontdekken of een journalistieke carrière iets voor jou is.We betalen je voor het werk dat je verricht voor EM. Je wordt in je werkzaamheden begeleid door professionele journalisten en komt in een gezellig, betrokken en scherpzinnig team terecht.

Geïnteresseerd?

Stuur dan vóór donderdag 1 september een e-mail naar [email protected] met daarin:

  • als titel ‘sollicitatie’ + de functie waarin je geïnteresseerd bent;
  • in maximaal 150 woorden waarom je daar geschikt voor bent;
  • relevante schrijf-, podium-, illustratie- of cameraervaring in een kort cv van maximaal 1 A4;
  • relevante producties (tekst of beeld) in de bijlage of als link;
  • en je naam, studie, studiejaar en telefoonnummer.

Je kunt de mail richten aan Tim Ficheroux, eindredacteur bij EM. Mocht je vragen hebben over de vacature, neem dan contact op met de redactie op hetzelfde mailadres. Gesprekken vinden plaats in de eerste twee weken van september.