Masterstudenten Nikita (23, Quantative Finance) en Rita (23, Data Science) gebaren naar een gids aan de overkant de straat. Het blijkt een vriend uit hun eigen Eurekaweekjaar te zijn. De vriendengroep van de twee studenten bestaat een jaar later nog steeds voor een groot deel uit mensen die ze kennen van de introductietijd. Rita en Nikita assisteren vijftien eerstejaars masterstudenten in hun ontdekkingstocht door Rotterdam.

Waarom zijn jullie gids?

Rita glundert: “Wij hebben een bijzondere band met de Eurekaweek.”

Nikita licht toe: “Als masterstudent hebben wij elkaar tijdens de Eurekaweek ontmoet, een maand later waren we aan het daten en nu zijn we samen gids van hetzelfde groepje.”

Werden jullie al verliefd tijdens de Eurekaweek?

Rita: “De vonk sloeg naarmate de week vorderde tijdens de feesten over. Al namen we daarna nog even de tijd. Maar we zijn nu bijna een jaar samen, en dat zou niet gebeurd zijn zonder de Eurekaweek.”

Welke plekken en verenigingen die niet in het programma aan bod komen zou je zelf willen laten zien?

Nikita: “We willen sowieso graag barbecueën aan de Kralingse Plas. Daar is het heel mooi nu. En romantisch. Verder is een kapsalon bij Has na een avondje stappen best episch.”

Wat voor gidsen zijn jullie, strenge ouders of matties?

Rita: “Bij ons groepje hoeven we niet echt streng te zijn. Masterstudenten zijn veel rustiger dan eerstejaars.”

Wat is jullie nachtmerriescenario voor deze week en hoe bereid je je daarop voor?

Nikita: “Studenten uit je groepje kwijtraken… vorig jaar hadden we een jongen als gids met een grote coupe van blond kroeshaar. Die kon je van mijlenver zien aankomen. Dat hielp.”

Rita: “Ik wil misschien wel een hele opvallende felgele paraplu kopen. Zodat mensen ons niet kwijtraken.”

Wat vinden studenten? 

Een masterstudent licht toe: “Nikita en Rita zijn lekker spontaan en ze houden het tempo erin. Veel groepjes zie je eindeloos blijven staan. Maar de gidsen houden rekening met wat we willen en we vervelen ons niet.”

vincentgids

Lees meer

‘Van mij mag je best een uur te laat zijn’

Gids Vincent merkte tijdens zijn eigen Eurekaweek hoe fijn het is dat eerstejaars op weg…