Brasil studeerde tussen 2017 en 2020 Bedrijfskunde aan de RSM en haar plan was om door te gaan met de master Supply Chain Management. Ze was optimistisch en zeer toegewijd aan haar studie en zelfs na haar diagnose was ze van plan om enkele mastervakken te volgen om verbonden te blijven met de Supply Chain Management-gemeenschap. Door haar ziekte besloot ze echter haar studie uit te stellen om zich tijdelijk te concentreren op de leuke dingen in het leven en wilde ze het volgende academische jaar terugkeren. We keken ernaar uit om haar opnieuw te verwelkomen.

Altijd klaar voor anderen

Brasil was een actief lid van de studievereniging van de RSM, STAR, waar ze verschillende rollen vervulde, waaronder voorzitter en penningmeester van de Eurekaweekcommissie van de RSM in 2018/2019. Ook het STAR-activiteitenteam, de bachelorstudiereis, de International Care Committee en STAR Erasmus Consulting hebben veel baat gehad bij haar inzet en betrokkenheid.

Daarnaast had Brasil een grote interesse in het ondersteunen van de lokale gemeenschap van Rotterdam, waar ze zeer betrokken was bij de Talent Competition van Rotterdam 100 en zich inzette voor After’s Cool – een programma dat middelbare scholieren helpt met hun huiswerk.

Eerbetoon aan Brasil

Maar bovenal was Brasil een liefhebber van muziek. Ze was een fervent bezoeker van bekende popfestivals als Lowlands en een vaste gast in de legendarische Nederlandse muziektempel Paradiso Amsterdam.  Nadat de organisatoren van Lowlands Festileaks op de hoogte waren gebracht van haar ziekte, organiseerden zij een indrukwekkend eerbetoon aan Brasil en haar passie voor muziek – een aan haar opgedragen Lowlandsconcert – in Paradiso. De beelden en het geluid van het evenement zeggen alles over hoe groot haar impact was op het leven van de mensen om haar heen. Ze zal enorm gemist worden.

Er is een gedenkplaats ingericht op T-5 van het Mandevillegebouw voor degenen die hun respect willen betuigen. Onze gedachten gaan uit naar Brasil’s ouders Jos en Erly en naar Rover en Artis: wij wensen hun sterkte met het dragen van dit verlies.

Ansgar Richter, decaan RSM                              

Adri Meijdam, executive director bachelorprogramma’s