Michaell Rocha, student Management of International Social Challenges, benadrukt het belang van inclusiviteit naast duurzaamheid. “De universiteit moet rekening houden met alle perspectieven van alle studenten. Duurzaamheid en inclusie moeten dus hand in hand gaan.”
Studenten aanmoedigen
Sommige studenten denken dat het een goed idee is om een vegan-only beleid te voeren, omdat het mensen zou kunnen aanmoedigen om veganist te worden. Economiestudent Jan Biegun stelt een oplossing voor mensen die toch graag vlees willen eten. “Als je toch zo graag vlees wilt eten, is niemand verplicht om op de universiteit te blijven. Of je kunt ook je eigen eten meenemen.”
Veganistische studenten hebben vaak moeite met het zoeken naar veganistische opties. Viktória Vargová, masterstudente Media & Creative Industries, en veganist, vertelt hoe het soms moeilijk kan zijn om verschillende soorten veganistisch eten te krijgen, maar het is niet onmogelijk. “Je hebt een aantal opties, bijvoorbeeld Jack Beans of in de Vitam-kantine. Ze hebben veganistische opties, maar ik denk nog steeds dat het iets beter kan.” Ugoeze Podler, internationale student Bedrijfskunde, voegt toe dat het ook erg duur kan zijn om op de campus te kiezen voor veganistisch eten. Een veganistische maaltijd van Jack Beans begint bijvoorbeeld bij 8 euro, wat nogal duur kan zijn voor het studentenbudget.
Grappig ik denk juist dat mensen die veganistisch willen eten kunnen buiten de campus iets zoeken.
Maar alle gekheid op een stokje ik ben ervoor dat er een breed aanbod van (betaalbaar) veganistisch eten moet zijn maar daarnaast ook gewoon vlees want als we het over inclusiviteit hebben waarom dan de vleeseters buiten sluiten? Inclusiviteit betekend toch dat alle partijen welkom zijn?
Reageren niet meer mogelijk.