Bron: www.youtube.com

Michaell Rocha, student Management of International Social Challenges, benadrukt het belang van inclusiviteit naast duurzaamheid. “De universiteit moet rekening houden met alle perspectieven van alle studenten. Duurzaamheid en inclusie moeten dus hand in hand gaan.”

Studenten aanmoedigen

Sommige studenten denken dat het een goed idee is om een ​​vegan-only beleid te voeren, omdat het mensen zou kunnen aanmoedigen om veganist te worden. Economiestudent Jan Biegun stelt een oplossing voor mensen die toch graag vlees willen eten. “Als je toch zo graag vlees wilt eten, is niemand verplicht om op de universiteit te blijven. Of je kunt ook je eigen eten meenemen.”

Veganistische studenten hebben vaak moeite met het zoeken naar veganistische opties. Viktória Vargová, masterstudente Media & Creative Industries, en veganist, vertelt hoe het soms moeilijk kan zijn om verschillende soorten veganistisch eten te krijgen, maar het is niet onmogelijk. “Je hebt een aantal opties, bijvoorbeeld Jack Beans of in de Vitam-kantine. Ze hebben veganistische opties, maar ik denk nog steeds dat het iets beter kan.” Ugoeze Podler, internationale student Bedrijfskunde, voegt toe dat het ook erg duur kan zijn om op de campus te kiezen voor veganistisch eten. Een veganistische maaltijd van Jack Beans begint bijvoorbeeld bij 8 euro, wat nogal duur kan zijn voor het studentenbudget.

Vegan campus illustratie 1 – Migle Alonderyte

Lees ook

Veganistische universiteit enige logische keus? Medewerkers zijn verdeeld

Het aantal veganistische opties bij de catering van Vitam wordt langzaam uitgebreid. Maar…

Lees één reactie