De vrouw, waarvan niet duidelijk is of ze een student of medewerker van de universiteit is, is met zware verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Ze is ernstig gewond geraakt aan haar hoofd en haar been.

De bestuurder van de auto is een 41-jarige man uit Rotterdam. Hij is na het ongeluk aangehouden. Volgens een woordvoerder van de politie blijkt uit ooggetuigeverklaringen dat hij even niet oplette toen hij de vrouw aanreed. De man zou niet hebben gedronken of te hard hebben gereden, maar op ‘een ongelukkig moment’ zijn afgeleid. Door de impact verbrijzelde de voorruit van de auto.

Eerdere ongelukken

Medewerkers en studenten vinden al jaren dat de oversteekplaats te gevaarlijk is. Regelmatig worden er mensen door hardrijdende auto’s van hun sokken gereden. Twee jaar geleden raakte een promovendus ook al zwaargewond bij het oversteken, en in diezelfde periode werd een fietser aangereden.

Nadien ging de universiteit in gesprek met de gemeente over het veiliger maken van de verkeerssituatie. Omdat het ongeluk toen in het donker plaatsvond, besloot de gemeente fellere lampen boven de oversteekplaats te plaatsen. Studenten pleitten voor de plaatsing van stoplichten, maar daar is het niet van gekomen.

2020-01-22 Zebrapad Kralingse Zoom nacht

Lees meer

Zebrapad Kralingse Zoom krijgt slimme verlichting na ernstig ongeluk

Na een ernstig ongeluk vlak bij de campus luidde de universiteit afgelopen januari de…

Lees 2 reacties