Vanaf 14.00 uur stopt ook het openbaar vervoer ermee, vandaar dat de universiteit al iets eerder sluit. “Op die manier heeft iedereen de tijd om naar huis te gaan”, schrijft de universiteit in een mededeling op social media.

De universiteit adviseert iedereen om heel voorzichtig te zijn, binnen te blijven en thuis verder te werken of online onderwijs te volgen.

Twee academische plechtigheden heeft de universiteit uit voorzorg gewijzigd. Dit gaat om de oratie van professor in klinische kind en familiestudies Loes Keijsers en de promotie van Marscha Holleman die promoveert op haar onderzoek naar long en prostaatkanker. De promotie zal online plaatsvinden. De oratie van Keijsers zal volgende week vrijdag om vier uur in de aula plaatsvinden en iedereen is welkom om de plechtigheid te bezoeken.

Voor Keijsers was het naar eigen zeggen ‘een van de raarste dagen van haar leven’: “Ik gaf vanochtend wel de workshop over onderzoeksmethoden die vooraf zou gaan aan mijn oratie. Door de weersomstandigheden en de problemen met het openbaar vervoer waren daar nu maar twintig bezoekers in plaats van veertig. In de loop van de ochtend werd mij vanuit de faculteit toch verteld dat de oratie niet door kon gaan. Ik was wel een beetje teleurgesteld, want ik had hier al drieënhalf jaar naartoe gewerkt en na al de lockdowns keek ik echt uit naar een fysieke plechtigheid. De bijeenkomst zelf vraagt ook veel praktische voorbereiding, zoals de lezing en de catering. Ironisch genoeg gaat mijn oratie over veerkracht en de storm waar jongeren zich in hun adolescentie heen slaan.’

plaze-afgezet-erasmus-polakgebouw

Storm in 2018

Beplating Polakgebouw liet los door storm

De Erasmus Plaza is uit veiligheidsoverwegingen voorlopig niet toegankelijk.

Lees 2 reacties