Aan de mondkapjesplicht voor het hoger onderwijs verandert vooralsnog niets. Studenten en medewerkers moeten er nog altijd een dragen op de gangen. Als ze geen anderhalve meter afstand kunnen houden, is het mondkapje ook in de colleges vereist. Universiteiten en hogescholen hanteren geen coronatoegangsbewijzen en dat blijft zo.

Cafés

In theaters, cafés, bioscopen en dergelijke, waar je nog altijd de coronapas moet laten scannen, hoef je vanaf volgende week géén mondkapje meer te dragen (tenzij er meer dan 500 bezoekers zijn).

De nieuwe persconferentie is op dinsdag 15 februari, maar aan de regeling verandert dus niets meer. Kuipers stuurde deze alvast naar de Tweede Kamer, zodat de leden snel kunnen instemmen en de nieuwe maatregelen al over een week in kunnen gaan.

Ongenoegen

Gemeenten, politie, Openbaar Ministerie en RIVM hebben het kabinet verteld dat het ongenoegen over de coronamaatregelen groter is dan ooit en dat handhaven van de regels daardoor steeds moeilijker wordt.

Kuipers snapt het wel. Met name jongeren hebben te lijden onder de coronamaatregelen, meent hij. De versoepelingen zouden hun fysieke en mentale gezondheid ten goede komen.

De onderwijsgroep van tutor Bhavika Avapa in het Mandevillegebouw.

Lees meer

Mondkapje mag toch af als je afstand kunt houden

Studenten en staf hoeven niet langer 'altijd en overal' op de campus een mondkapje te…