Medestudenten Sergio Hausler Ruiz en Michael van der Merwe omschrijven Miguel als iemand die altijd positief in het leven stond. Er was niets dat hem uit evenwicht bracht omdat hij een situatie altijd van de positieve kant bekeek. Hierdoor was hij een geweldige steun en toeverlaat voor vrienden en medestudenten, door hen in stressvolle situaties te kalmeren en ze te laten beseffen dat alles minder erg is dan het lijkt.

Als gevolg van de coronapandemie was hem een groot deel van zijn ‘normale’ studententijd afgenomen, net als bij vele anderen. Maar hij bleef dromen en uitkijken naar het leven na corona, hoe hij zijn leven zou willen leiden met familie en vrienden. Zelfs tijdens corona maakte hij er het beste van. Op feestjes wist hij met zijn Spaanse flair en dansbewegingen mensen altijd aan te moedigen om te dansen, te lachen en plezier te hebben. En bij sportactiviteiten, zoals squash, tennis of padel, openbaarde zich zijn competitieve kant. Miguel was ook iemand die dol was op diepgaande filosofische gesprekken en had een passie voor geschiedenis. Hij bekeek talloze geschiedenisdocumentaires/films en las veel boeken, altijd met het doel om zijn kennis over uiteenlopende onderwerpen te verbreden.

We zijn dankbaar voor de speciale momenten die we met Miguel hebben gedeeld en zeer bedroefd dat hier abrupt een einde aan is gekomen. Onze gedachten zijn bij zijn familie en naaste verwanten en vrienden. Wij wensen hun veel sterkte bij het dragen van dit plotselinge verlies.

Decaan Patrick Groenen en programmadirecteur Brigitte Hoogendoorn, Erasmus School of Economics

Voor iedereen die een bericht wil achterlaten is een online condoleanceregister beschikbaar: https://www.remembr.com/miguel.martinez.fernandez.bosma. Als je niet wilt dat je bericht in het register wordt gepubliceerd, stuur het dan naar [email protected].