in memoriam floris benjamin van mulligen-big

Floris van Mulligen rondde in juni zijn bachelor Fiscale Economie en zijn bachelor Economie en Bedrijfseconomie af. Floris stond bekend als een positieve jongen, met veel oog voor zijn medestudenten.

“Floris was een echte Rotterdammer en op veel vlakken een hele bijzondere jongen”, vertelt medestudent Siebe. “Met zijn knappe uiterlijk en goede stijl was hij overal waar hij kwam een verschijning, ook op de Universiteit. Niet alleen met zijn uiterlijk sprong hij in het oog, maar ook met zijn innerlijk en zijn positieve energie. Hij maakte indruk met zijn vriendelijkheid, behulpzaamheid, loyaliteit, optimisme en zijn oprechte interesse in andere mensen en medestudenten.”

“In dat opzicht was hij zeldzaam en dat maakt zijn gemis nog groter. Ook had hij een enorme levenslust en een bruisend leven. Naast zijn studie aan de Erasmus Universiteit had hij een lange carrière in de horeca. Hij wist veel van wijn en lekker eten en genoot hier zelf – samen met familie en vrienden – dan ook erg van. Floris was een gezellige-, bloeiende-, zeldzame- en verbindende jongen die we heel erg zullen missen en we zijn dankbaar voor de tijd die we met hem hebben mogen doorbrengen.”

Onze gedachten zijn bij de vriendin, familie, vrienden en medestudenten van Floris. We wensen hen veel sterkte bij het verwerken van dit enorme verlies.

 

Patrick Groenen, Decaan Erasmus School of Economics
Brigitte Hoogendoorn, Programme Director Erasmus School of Economics

Onderstaand gedicht werd geschreven door Jonasz Dekkers, een vriend van Floris:

Het licht dat Floris heet

Een vederlicht gedicht
Voor een teder lichtgewicht,
Geruisloos neergedaald
Ons allen, even aangeraakt

Bijna geen gewicht
Als de zonnestraal
die zelfs even
de achterkant van de maan verlicht

Een oneindige glimlach
fier op zijn gezicht
Altijd geopend
zelden dicht

Dus kijk uit over zijn Binnenweg
Zie hem fietsen, groeten, zwaaien
Maar huil niet
want hij, hij is nimmer weg

Pak elkaar stevig beet
Want hij,
hij behelsde alles
dat ertoe deed

Hij, is het licht dat Floris heet

Lees 2 reacties