Bron: youtu.be

Vanaf afgelopen zaterdag heb je een coronapas nodig voor toegang tot de Food Plaza, het Erasmus Paviljoen en In de Smitse. Niet iedereen op de campus is het eens met de toegangscontrole. Student Darisha Petronilla (Communication & Media) vindt de maatregelen niet eerlijk. “Gevaccineerden kunnen Covid-19 nog steeds verspreiden, dus dat lost het probleem niet op. Ik vind het onzin dat ze zich niet hoeven te laten testen.” Zelf is zij in haar thuisland gevaccineerd. “Dat wordt nog niet geregistreerd in Nederland, dus ik heb nog geen QR-code.”

Verantwoordelijkheid nemen

Daarentegen vindt student Alessandra Doyle (Management of International Social Challenges) de controle ‘een slimme manier’ om het coronavirus buiten de deur te houden. Bedrijfskundestudent Mattia Santagapita beaamt dat. “Het gaat om verantwoordelijkheid nemen. Je neemt je verantwoordelijkheid door je te laten vaccineren. Mocht je beslissen om dat niet te doen, dan moet je je verantwoordelijkheid nemen op een andere manier, namelijk door je te laten testen.”

Wel vindt bedrijfskundestudent Elisabeth Martin dat de controle op de QR-code de ongevaccineerden onder druk zet om zich op een gegeven moment toch te laten vaccineren.

Niet gecontroleerd

In een eerder bericht van EM werd vermeld dat de QR-code vanaf zaterdag vereist is bij binnenkomst in de Food Plaza. Toch vertellen studenten dat ze maandag niet op hun coronapas worden gecontroleerd. Darisha vindt dat helemaal niet erg. “In plaats van de QR-code checken is het volgens mij beter als de overheid de anderhalve meter afstand blijft toepassen.”