Uribe Sandoval en Van der Vlies kregen tijdens de Opening in de aula de prijs uit handen van rector magnificus Frank van der Duijn Schouten.

Disruptor

Ana Uribe sandoval – foto Alexander Santos Lima web
Ana Uribe Sandoval ontving de Onderwijsprijs 2021 Beeld door: Alexander Santos Lima

Uribe Sandoval, die onderwijs verzorgt over onder andere media, mode en diversiteit, geeft volgens haar studenten ‘spannend, uitdagend en baanbrekend’ college. “Ze ziet studenten als disruptor en biedt hun het gereedschap aan om in moeilijke situaties open te staan voor nieuwe ideeën en daarin hun eigen weg te zoeken”, vermeldt het juryrapport.

Eigenlijk wint ze de award voor het tweede jaar op rij, want vorig jaar kregen alle docenten de prijs, om hen een hart onder de riem te steken tijdens de coronacrisis. Om dat te gedenken werd maandag een kunstwerk geopend op de trappen naast de campusvijver.

Betekenis aan het verleden

Tina van der Vlies 2 – De Promotie – Levien Willemse
Tina van der Vlies Beeld door: Levien Willemse

Tina van der Vlies won de Onderzoeksprijs voor haar onderzoek naar veranderende geschiedenisverhalen in schoolboeken en hoe die betekenis geven aan het verleden. Volgens de jury analyseren goede wetenschappers problemen om de wereld van morgen een beetje mooier te maken, en doet Van der Vlies precies dat. “Ze geeft nieuwe verklaringen voor de wijze waarop geschiedenisverhalen in schoolboeken worden weergegeven, en hoe dat zich door de tijd ontwikkelt. Daarmee heeft ze impact op de manier waarop docenten en scholieren worden opgeleid”, zegt de jury daarover.

Beide wetenschappers wonnen een bedrag van 7000 euro en een certificaat van waardering, ondertekend door de rector en de voorzitter van het Erasmus Trustfonds, dat de prijs mede mogelijk maakt.

Prijzenregen

Naast de Onderwijs- en Onderzoeksprijs zijn er tijdens de Opening ook prijzen voor scripties, excellente studenten, ondersteunend personeel en dit jaar voor het eerst een duurzaamheidsaward uitgereikt.