Gelukkig valt de kater van het feest bij Skadi mee. Maandagavond ging de groep met z’n allen uit bij de roeivereniging, maar gids Tom vertelt dat ze er meer van verwacht hadden: “De muziek was voor mij wat te monotoon en de aanwezige feestgangers wat oppervlakkig.” Deelnemer Zoë voegt toe dat ze gelukkig van tevoren bij Tom al wat hadden gedronken, wat gelukkig wel gezellig was. “Het scheelt ook dat alles om twaalf uur dicht gaat. Als ik nu al hard was gaan feesten, dan heb je er de rest van de week last van.” Tactisch, zeker met de cantus in het vooruitzicht.

Gids Anouk krijgt de volle laag na een fout antwoord uit het publiek.
Gids Anouk krijgt de volle laag na een fout antwoord uit het publiek. Beeld door: Wouter Sterrenburg

Waterpistool

Maar voor het zover is, zijn er nog een hoop presentaties en jolige filmpjes te bekijken in de onderwijsruimtes van het Erasmus MC. Studievereniging MFVR was bij velen al bekend, maar STOLA, IFMSA en Avicenna nog niet. Na een tijdje begint sommigen het te duizelen. Om de aandacht erbij te houden, hebben de organisaties medische quizjes en spelletjes bedacht. Zo wordt bij de Facultaire Introductie Commissie de medische kennis getest. Weet je niet hoeveel botten er in het menselijk lijf zitten of hoeveel speeksel je op een dag aanmaakt, dan wordt één van je gidsen natgespoten met een waterpistool. Spoiler: er waren bewust of onbewust weinig goede antwoorden.

Ondanks de pogingen van de studentenorganisaties verslapt de aandacht langzaam maar zeker. “Al die praatjes, ik heb er een beetje hoofdpijn van gekregen.”, verzucht een deelnemer. “Het zijn een hoop verkooppraatjes, daar ben ik eigenlijk niet zo van.” Toch zijn er ook voordelen aan het programma: “Echt leuk dat we in het ziekenhuis zitten en kunnen zien waar we gaan studeren”, aldus deelnemer Arezo. Salma voegt nuchter toe: “Er zijn een hoop clubjes waar je bij kan, maar aangezien inschrijven gratis is, doe ik het wel. Als het niet bevalt, kan je je altijd nog uitschrijven.”

Op het terras van MFVR valt, tussen regenbuien door, genoeg te beleven.
Op het terras van MFVR valt, tussen regenbuien door, genoeg te beleven. Beeld door: Wouter Sterrenburg

Reserveringsstress

Om drie uur gaat de inschrijving voor het terras van studentenvereniging S.S.R. open. Klokslag drie probeert de hele groep een ticket te bemachtigen. “Shit”, klinkt het: de tickets blijken binnen seconden uitverkocht te zijn en niet iedereen heeft er eentje.

Ook een restaurant voor het avondeten vinden zorgt voor wat stress. Via andere groepjes hoort men namelijk dat een reservering maken inmiddels onbegonnen werk is. Een zorg voor later, aangezien er honderd gratis muntjes zijn voor op het terras van MFVR. Een prima voorbereiding op de cantus waar iedereen reikhalzend naar uitkijkt. “We gaan proberen een tafel te regelen bij de Happy Italy, want het duurt nog even voor we onze check-in hebben bij Ahoy. Naar verwachting zal ook die rij niet mals zijn, haha.”

EW Groep 72 dag 1 – Wouter Sterrenburg – Erasmus Magazine (2 of 2)

Gisteren

Groepje 72 haalt nat pak in de rij, maar blijft enthousiast

Het is dit jaar nét even anders dan anders: QR-codes, afstand houden en lange rijen voor…