“Ik ben even totaal uit het lood geslagen”, zei Paulis na de race tegen de NOS. We wisten dat we dit konden en dat laten we tot dat laatste stukje zien. Maar ik ben verder even totaal van de wereld als je het niet erg vindt.”

Marieke Keijser foto Ronald van den Herik (7)

Lees meer

Op weg naar Tokio: roeister Marieke Keijser is alleen tevreden met goud

EM volgt vier studenten op weg naar Tokio 2020. Deel 4: roeister Marieke Keijser…

Het duo wint uiteindelijk het brons op 0,01 seconden. Pas na het bekijken van de fotofinish bleek dat Groot-Brittannië de vierde plek bemachtigd had.

De felicitaties voor Keijser van onder meer de universiteit, Erasmus Sport en ‘haar’ roeivereniging Skadi verschijnen online, maar het duo was na de race compleet ontgoocheld. “Ik dacht echt dat we goud hadden. Dat dachten we allebei en zo voelde het ook”, zei Keijser tegen de verslaggever van de NOS. “Ik ging ervan uit dat dit niet ging gebeuren en het is me wel gebeurd. Op dit moment kan ik niet aanwijzen wat ik verkeerd heb gedaan. Ik denk dat dit op den duur wel een plekje krijgt.”

Skadi laat dit nog weten: “Als Skadi zijn we ontzettend trots op Keijser en haar prestaties van niet alleen deze week, maar ook afgelopen jaren. Behalve Keijser zullen ook Skadi leden Eline Berger en Jasper Tissen strijden op het Olympisch speelveld in de Holland Acht.” Berger en Tissen zijn vrijdagochtend 30 juli om 03:25 (Nederlandse tijd) te zien.

Marieke Keijser foto Ronald van den Herik (4)

Lees meer

Studeren én topsport tijdens corona: ‘Ik heb het allergaafste leven ter wereld’

Na een jaar vol wendingen is de Olympische droom voor EUR-studenten volop levend.…