Bron: youtu.be

Bij zonsondergang stonden vijf studentes klaar om mee te doen aan de sessie op campus Woudestein door instructeur Arisa Andreani Inagaki van Erasmus Dance Society. Studenten verzamelden zich voor Erasmus Food Plaza en liepen daarna samen over de campus om  te gaan dansen in een rustige hoek achter het Theilgebouw. Daar bewogen de deelnemers op de up-beat muziek, aanwijzingen volgend van de instructeurs, die zelf ook meededen. Dat verliep improviserend: door elkaar heen, ‘in het nu’ en het nadoen van de bewegingen van hun favoriete dieren.

Verbinding tussen lichaam en geest

Chloé Möller (Psychologie), een van de organisatoren, is lid is van Extraordinary Life, een studentenvereniging gericht op zelfontwikkeling. Zij ziet de activiteit als een kans voor de deelnemers én voor zichzelf: “Het afgelopen jaar hadden veel studenten het moeilijk. We willen studenten de gelegenheid bieden om aan hun geestelijke gezondheid en welzijn te werken. Onderzoek laat zien dat er een duidelijke verbinding is tussen lichaam en geest. Goed zorgen voor je lichaam betekent goed zorgen voor je geest.”

Deelnemer Femke de Ruijter (BMG) heeft al enige ervaring met dansen en andere sporten. Zij verwacht tijdens het evenement meer te leren over mindful bewegen. “Ik vind het heel leuk om tijdens de oefeningen mijn lichaam te bewegen, in plaats van alleen maar woorden te horen.”

Alexandra Pop bij EM TV

Lees meer

‘Aan alle studenten met mentale problemen: je bent niet alleen’

Razan Rashid en Alexandra Pop willen dat studenten open zijn over hun mentale problemen.…

Omgaan met stress

Een andere deelneemster, Amalia Seck (IBACS), mediteert regelmatig en let goed op haar dagelijkse voedsel- en mediaconsumptie, wat helpt om met de stress van het afgelopen ongewone jaar om te gaan. Ze kijkt uit naar wat het evenement haar zal brengen: “Ik denk dat er veel ruimte is voor verrassingen, dus ik wil gewoon plezier hebben, en chillen, en samenkomen met mensen die ik niet ken.”

Deelnemers hebben zo hun eigen manieren om stress los te laten en met zichzelf in contact te komen tijdens de afgelopen lockdown. Elza Roze (IBACS) vindt het heerlijk om weer energie te krijgen door dicht bij de natuur te komen: “Ik beweeg, ga naar buiten om een wandeling te maken, in plaats van alleen maar op mijn kamer te blijven, want dat is zo makkelijk om te doen.”

Lisa Waterman (IBACS) heeft erg genoten van de workshop: “Het is echt aardend. Ik kreeg de kans om met mijn lichaam bezig te zijn. De workshop was geweldig, ook al waren er niet zo veel mensen.”