Bron: youtu.be

Wanneer ben je voor het eerst in aanraking gekomen met drugs?

“Toen ik ging studeren begon ik met wiet roken. In mijn vriendengroep was dat best normaal, dus ik rookte af en toe met mijn vrienden mee. Ik kocht eigenlijk nooit zelf en deed het alleen samen met een groep. In de jaren daarop deed ik af en toe ook wel eens een pilletje xtc of 2c-b. Dat deden we dan vaak op feestjes, of gewoon thuis.”

Hoe is je drugsgebruik veranderd tijdens corona?

“Ik ben veel meer wiet gaan roken, thuis en alleen op de bank. Ik zet ’s avonds vaak een serie op, een grappige cartoon zoals Rick and Morty, en dan rook ik daar een joint bij. Alcohol drink ik eigenlijk niet veel meer dan eerst. Daar word ik heel sociaal van. Als ik alleen ben dan heb ik daar niet zo veel aan.”

Hoe komt het denk je dat je wietgebruik zo veranderd is?

“Er zijn geen feestjes en festivals meer waarvan je denkt: deze avond ga ik onthouden. Af en toe heb ik nog een borrel, maar alleen met de mensen die ik sowieso al heel vaak zie. Dat is dus niet zo spannend. Als ik wiet rook terwijl ik een serie kijk dan is de avond toch net iets leuker en de serie net iets grappiger. Dan zit ik tenminste niet alleen maar te wachten tot ik weer naar bed kan.”

En naast wiet: wat gebruik je nog meer?

“Wiet gebruik ik het meeste omdat het een milde drug is. Daardoor kun je die drug prima alleen thuis op de bank doen. Daarnaast gebruik ik af en toe 2c-b, xtc, 3-mmc of ketamine met vrienden. 3-mmc gebruik ik nu trouwens niet meer. Daar is weinig onderzoek naar gedaan dus het blijft bij die ene keer.”

drug use student room corona 2 rachel sender (EM)

Lees meer

Studenten drinken en blowen vaker thuis

EUR-studenten zijn minder gaan drinken en meer gaan blowen tijdens de coronacrisis,…

Welke drug is je favoriet?

“Eerder was dat altijd xtc, vooral omdat je er een heel euforisch gevoel van krijgt. Je krijgt er alleen wel een paar dagen later een dip van. Dan voel je je depressief en dat is echt niet fijn. Daarom vind ik 2c-b nu leuker. Daar ga je je ook licht euforisch van voelen, zonder dat je er een dip aan overhoudt. Bovendien zie je tijdens een 2c-b-trip ook mooie visuals.”

Wat vind je er zelf van dat je meer drugs bent gaan gebruiken?

“Op het moment dat ik me dat realiseerde schrok ik wel even. Als je in je eentje wiet rookt op de bank ga je toch een soort drempel over en dat vind ik wel heftig. Er kleven bepaalde risico’s aan drugs waar je je bewust van moet zijn. Als je teveel alcohol drinkt dan kun je jezelf in een coma zuipen, en bij grote hoeveelheden wiet en 2c-b kun je een psychose krijgen. Gelukkig ben ik van mezelf behoorlijk voorzichtig en heb ik vrienden die ik kan benaderen, mocht het een keer misgaan. Die gedachte stelt me wel gerust.”