“Supergaaf, vet, kicken,” antwoordt De Ruijter op de vraag hoe het voor hem en zijn collega’s is om weer open te mogen. “Wij en vooral ook onze klanten zitten al maanden te wachten op dit moment. We hebben de persconferenties op de voet gevolgd en telkens gekeken naar wat er mogelijk was, bijvoorbeeld door veel online te organiseren of groepslessen buiten te geven. Maar dat de fitness nu weer open mag, is een belangrijke stap voor ons. Alles wat we de afgelopen tijd konden organiseren, zat direct vol, dus de verwachting is dat dit nu ook het geval zal zijn.”

Bron: youtu.be

“De afgelopen periode kregen we veel opmerkingen van mensen over het tekort aan timeslots,” vertelt De Ruijter. “We hebben er altijd alles aan gedaan om zoveel mogelijk te kunnen boeken, maar door de beperkingen waren er altijd mensen die niet konden boeken. We hebben de lockdown gebruikt om  grote veranderingen door te voeren om zo meer slots te kunnen bieden – zo hebben we nu de fitnessruimte gescheiden in een boven- en een benedenruimte, met twee verschillende ingangen. Daardoor kunnen er twee keer zoveel mensen naar binnen. Bovendien scheelt het enorm dat we nu vijftig mensen tegelijk mogen toelaten in plaats van dertig.”

'Bijpraten net zo belangrijk als sporten'

Niet alleen De Ruijter en zijn collega’s hebben reikhalzend uitgekeken naar de heropening. “Veel mensen hebben ons benaderd met vragen en suggesties om toch dingen mogelijk te maken. Studenten willen graag weer sporten: het gaat ze niet alleen om het bewegen zelf, maar ook om het sociale aspect. Wij zien regelmatig mensen in fitnesskleding binnenkomen die soms een uur lang alleen maar staan te kletsen. En dat is ook helemaal niet erg: studenten zijn over het algemeen een gezonde doelgroep en bijpraten met vrienden is minstens zo belangrijk.”

erasmus sport heropening Milena Chopova (6) (EM)
De loopbanden zijn gelijk goed bezet. Beeld door: Milena Chopova