Via de telefoon laat Nizar weten ‘enorm blij’ te zijn met zijn nieuwe avontuur. “Eigenlijk komt alles wat ik hiervoor deed bij elkaar: alle leuke, maatschappelijke én educatieve dingen. Dat ik dat mag gaan doorgeven aan de jonge generatie! Ik had het echt niet verwacht dat ik het zou worden. Toen mijn moeder het hoorde, was ze zo blij dat ze een beetje moest huilen.”

Cyborgs

Voor zijn sollicitatie maakte Nizar een item over cyborgs. “Die zijn half mens, half technologie. Mensen denken dan gelijk aan robots, maar het kan ook iemand zijn met een gehoorapparaat of een pacemaker”. Waarom hij gekozen werd uit drieduizend kandidaten? “Ik denk door mijn positiviteit, mijn energie, de passie waarmee ik dingen vertel. Ik ben altijd heel geïnteresseerd in de mensen om mij heen. En mijn veelzijdigheid.”

Die veelzijdigheid kan Nizar met recht claimen: hij acteerde onder andere in de televisieserie Mocro Maffia, de film Catacombe en recent in de EUR-serie Casa Loco. Ook studeert hij tegelijkertijd Geneeskunde, Filosofie en de masters Healthcare management en Media & Creative Industries. Twee jaar geleden was hij lid van de Universiteitsraad. Hoe hij dat allemaal gaat combineren met Het Klokhuis? “Ik doe veel dingen parallel. Geneeskunde staat bijvoorbeeld even op pauze. En ik heb overal veel plezier in, ook in leren en scripties schrijven. Maar soms is het heus weleens stressvol en moet ik een nacht doorhalen”, erkent hij.

Misselijk

Nizar El Manouzi Het Klokhuis still (6)
Hoe zou Nizar uit deze machine stappen? Beeld door: NTR

Bij Het Klokhuis wordt Nizar een van de vier presentatoren. Zijn eerste uitzending is inmiddels opgenomen. “Dat was bizar. Het ging over g-krachten. Dat klinkt vrij abstract, maar het bleek dat ik in achtbanen moest en in een centrifuge. Ik dacht rustig mijn draai te vinden, maar ik werd hartstikke duizelig en misselijk, en dan moet je ook nog presenteren!” Of hij flauwgevallen is of alles binnenboord wist te houden, houdt Nizar nog even voor zich. “Daarvoor moet je de uitzending maar kijken!” Die is op donderdag 20 mei om 18.40 uur bij de NTR op NPO 3.

Nizar-El-Manouzi-in-doktersjas-Sanne-van-der-Most

Lees ook

‘Het liefst zou ik ervoor zorgen dat geen enkel kind ooit ernstig ziek is’

Nizar El Manouzi is een alleskunner. Hij studeert Geneeskunde én Filosofie.