Bron: youtu.be

Studente Maud Vos beleeft veel plezier aan Erasmus Walks. Via het nieuwe initiatief maakte ze al twee keer een wandeling met een medestudent. “Dit keer was het een jongen, dus dat was wel een beetje anders. Meestal zijn het meisjes die meedoen. Maar het was heel gezellig. De tweede keer zijn we samen koffie gaan drinken.”

Spontane sociale interacties

Intiatiefnemers Eva Verweij (Psychologie) en Charlotte Krist (Economie) weten maar al te goed dat studenten vooral in deze onzekere tijden de behoefte hebben aan sociale contacten. “Vanwege het coronavirus gaan veel activiteiten niet door. We merken dat veel studenten daardoor eenzaam zijn. Wij willen dus graag iets organiseren waarmee studenten ook eens spontane sociale interacties hebben”, zegt Charlotte.

Dat werd  ‘Erasmus Walks’. Het initiatief heeft als doel Rotterdamse studenten met elkaar te verbinden. Studenten worden willekeurig aan elkaar gekoppeld om samen te gaan wandelen.

Goed bevallen

Het bevalt bedrijfskundestudent Maud goed. “Ik heb zulke ontmoetingen echt nodig. De laatste tijd was ik veel op mezelf dat ik me op sommige dagen zo eenzaam voelde. Ik denk dat dit een leuke manier is om nieuwe mensen te leren kennen.”

Ook Maudie Dankerlui deed mee. De geschiedenisstudent werd gekoppeld met een Colombiaanse student. “Het was een beetje ongemakkelijk in het begin, maar toen we gingen wandelen, werd het snel gezellig. Wij zijn allebei studenten in Rotterdam, dus je hebt genoeg raakvlakken.” Voor Maudie is de wandeling zeker voor herhaling vatbaar. “Wij hebben aan de Kralingse Plas gewandeld, volgende keer gaan we over de Erasmusbrug.”

Lees meer

Vast in je bubbel en wil je je ei kwijt? Boek een medewerker van Erasmus Sport!

Erasmus Sport is een initiatief gestart om studenten de gelegenheid te bieden naar buiten…