Bron: youtu.be

Masterstudent Data Science and Marketing Kenita Hadi is blij dat de extra studieplekken open zijn. Zij probeert er elke dag te studeren. “Dan heb ik tenminste een reden om naar buiten te gaan, even weg van mijn kamer.”

Ook student Wouter Hoogeveen (Law and Economics) moet momenteel uit zijn kamer. “Mijn vriendin logeert tijdelijk bij mij omdat haar huisgenote besmet is door het coronavirus. En samen studeren in een kamer is niet echt een goed idee.”

Bachelorstudent International Business Administration Pien Vroeman komt naar de campus voor een beetje sociale contact. “Ik kan me thuis niet concentreren. Hier studeren is leuker, dan zie je je vrienden tenminste nog.” Haar studiegenoot Martijn Duin vindt het ook lastig om thuis te studeren. “Ik heb gekke huisgenoten, dus studeren op de campus is lekker rustig. Thuis heb ik mensen die om de tien minuten mijn kamer binnenstormen.”

Vroeg reserveren

Doordat er extra studieplekken komen, is het nu makkelijker om een plek te krijgen. “Daarvoor, toen alleen de bibliotheek open was, was het heel moeilijk. De studieplekken daar zijn altijd vol”, zegt Wouter.

Toch moeten studenten alsnog ‘vroeg’ opstaan om een plek te kunnen krijgen in Polak- of Sandersgebouw. Martijn: “Echt waar, je moet stipt om 9 uur reserveren, anders is het game over.”

EUR-Corona_10 polakgebouw studieplekken leeg

Lees meer

500 extra studieplekken in Polak, Sanders en het V-gebouw

Volgende week komen er honderden studieplekken bij op de campus. Gesprekken over…