Bron: www.youtube.com

Leandro Lima, docent Media and Communication, heeft nooit leren fietsen in zijn jeugd. “En als volwassene was ik een beetje onzeker of ik het goed kan leren”, vertelt hij. “Maar de trainer is zeer geduldig en leert het me vanaf de basis.” Tot zijn verbazing kon hij al in zijn tweede les fietsen. “Ik was zo blij toen ik voor de eerste keer fietste. Ik dacht dat ik het nooit zou leren”, zegt hij. “Maar ik moet nog leren balanceren, een bocht maken en in een rechte lijn blijven fietsen.”

Medewerker Arwa Yaseen deed ook mee aan de les, samen met haar dochter. “Ik wil graag veilig fietsen, voor de beweging, maar ook zodat ik mijn kinderen naar school kan brengen met de fiets.” Zij heeft in Saoedi-Arabië gewoond en gestudeerd. Daar behoort de fiets niet tot de gebruikelijke vervoermiddelen. “Daar rijden ze overal naartoe met de auto”, zegt ze. “Het klinkt misschien heel raar: ik kan heel goed autorijden, maar fietsen kan ik niet.”

cyclinglessons2019-divyangandrodrigo-iida-1280×912

Lees meer

Internationale studenten krijgen fietsles op campus

De EUR organiseert fietslessen voor nieuwe studenten om hen voor te bereiden op het…

De lessen worden verzorgd door vrijwilligers van de Fietsersbond, vertelt Bram Hakkenberg van fietswinkel Campus Bike. “We kunnen mensen leren fietsen op de campus, dat is makkelijk. Maar de echte uitdaging is natuurlijk deelnemen aan het Rotterdamse verkeer”, zegt hij.

Leandro beaamt dit. “Ik word zenuwachtig als ik fietsers of voetgangers tegenkom. Kan ik ze dan dan op tijd ontwijken?” Fietsen is voor hem hard werken. “Ik snap nu waarom Nederlanders zulke gespierde benen hebben, het is zo zwaar om te fietsen.”