Bron: youtu.be

Grote faculteiten organiseren nog tentamens op de campus. Eerder deze week organiseerde de Erasmus School of Law tentamens met in totaal zo’n 500 studenten in het Van der Goot-gebouw. De studenten werden verdeeld in twee tijdstippen. Doordat het tentamen ook online werd afgelegd, hadden studenten die niet naar de campus wilden of konden komen ook de mogelijkheid om het vanuit huis te maken.

Geen zin in proctoring

Max van Beurden heeft ervoor gekozen om het tentamen live te maken omdat hij zich beter kan concentreren op de campus. “Thuis heb ik dan misschien huisgenoten die tijdens mijn tentamen allerlei dingen gaan doen.” Ook Annet Groen vindt de optie beter. “Er waren veel problemen met proctoring, de faculteit vermoedde fraude terwijl er helemaal geen fraude was gepleegd.”

Dylan Tjelpa voegt eraan toe: “Ik studeer altijd heel hard voor tentamens en heb geen zin in gedoe met proctoring. Ik wil niet dat mijn tentamen ongeldig wordt verklaard omdat mijn webcam of internetverbinding uitvalt.” Abigail Hooten beaamt dat. “Als ik hier in de hal zit, dan weet ik zeker dat ik niets riskeer.”

Goed georganiseerd

Studenten vinden dat het tentamen goed georganiseerd is. “We kwamen binnen van een gescheiden ingang. Je moest je hand desinfecteren en een mondkapje dragen”, vertelt Dylan. Ook is er volgens hem genoeg ruimte om anderhalve meter afstand te bewaren. Voelen ze zich dus veilig om een tentamen te maken in het gebouw? Dylan knikt, maar Abigail: “Eigenlijk niet, maar ik wil zeker weten dat mijn tentamen geldig is.”

proctoring thuistentamen – Pauline Wiersema

Lees meer

Ruim honderd proctored tentamens bij ESL toch geldig verklaard

De examencommissie van de Erasmus School of Law heeft 102 eerder ongeldig verklaarde…