Van de zeven wetenschappers werken er zes bij het Erasmus MC. Rintje Aricola, Frederike Ambagtsheer, Nadine van der Beek, Pierluigi Ciet, Kevin ten Haaf en Floor Haalboom werken bij het ziekenhuis. Jonathan Mijs is de zevende onderzoeker, hij is verbonden aan de Erasmus School of Social en Behavioural Sciences. Hier kun je meer lezen over de onderzoeken.

1176 aanvragen

Deze ronde deden 1.176 jonge onderzoekers een gooi naar de felbegeerde beurs (539 vrouwen en 637 mannen). Van alle aanvragen is 14 procent gehonoreerd. De vrouwen scoorden beter dan de mannen: 17 tegen 11 procent.

De Veni-beurzen zijn onderdeel van het Talentprogramma van NWO. Er zijn subsidies voor wetenschappers op verschillende momenten in hun carrière. Zo zijn er Vidi-beurzen voor ervaren wetenschappers en Vici-beurzen voor senior wetenschappers. Ze zijn vernoemd naar het bericht dat Julius Caesar na een gewonnen veldslag aan de senaat van Rome stuurde: veni, vidi, vici (ik kwam, ik zag, ik overwon).