Deze wetenschappers de Erasmus Universiteit krijgen een Vidi-beurs: Esther de Bekker-Grob, Peter Koudijs, Frederik van de Putte,Esther Rozendaal, Devika Narain, Arnab Ray Chaudhuri, Kim van der Heiden, Iris Lansdop-Vogelaar, en Marin van Luijn. Vijf van de negen zijn wetenschappers van het Erasmus MC. Lees hier meer over de negen onderzoeken.

Ceasar

Met de Vidi-beurzen kunnen de onderzoekers vijf jaar vooruit. Er zijn winnaars in allerlei disciplines, van de geesteswetenschappen tot de natuurkunde. Slechts zestien procent van de aanvragen kon gehonoreerd worden. Dat is niet veel, maar het honoreringspercentage is weleens lager geweest.

De beurzen maken deel uit van het Talentprogramma van NWO. Voor beginnende wetenschappers zijn er de Veni-subsidies, daarna komen deze Vidi-subsidies voor ervaren wetenschappers en ten slotte kunnen wetenschappers een aanvraag indienen voor een Vici-subsidie. Deze week komt ook de uitslag van de Vici-ronde.

De beurzen ontlenen hun naam aan het bericht dat Julius Caesar in het jaar 47 v. Chr. na een gewonnen veldslag naar de senaat van Rome stuurde: veni, vidi, vici (ik kwam, ik zag, ik overwon).