Zo mag er tijdens de week geen alcohol genuttigd worden. Uiteraard moeten de eerstejaars te allen tijde anderhalve meter afstand houden en het programma moet om 22.00 uur afgelopen zijn. Het kabinet wil ook dat zoveel mogelijk activiteiten online plaatsvinden. Ontgroeningen en introducties bij studentenverenigingen worden geheel verboden. Dat deelden premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge donderdagavond mee tijdens een ingelaste persconferentie.

Optimistisch

Eurekaweekvoorzitter Sander Doude van Troostwijk is desondanks optimistisch dat hij een groot deel van het nu geplande programma intact kan houden. “Uiteraard zie ik nog mogelijkheden voor een fysiek programma. Het avondprogramma zullen we moeten schrappen en we zullen wellicht nog beter moeten spreiden.” Maar met enkele aanpassingen denkt Doude van Troostwijk zich volledig te kunnen houden aan de nieuwe voorwaarden van het kabinet. Het hele programma omgooien is volgens hem ook bijna niet te doen. “We beginnen over een week al!”

Volgens een woordvoerder van de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb gaan de gemeente, de Erasmus Universiteit, de Hogeschool Rotterdam en de organisatie van de Eurekaweek vrijdag met elkaar in gesprek. Inzet is in elk geval een ‘kortere introductieweek’. “Er gaat wel echt iets veranderen aan het programma”, aldus de woordvoerder.

rsc-rvsv eurekaweek 2019 foto amber leijen (3)

Lees meer

RSC/RVSV annuleert activiteiten Eurekaweek

Geen logeerpartijen in verenigingshuizen en ook geen activiteiten op de soos bij RSC/RVSV…