Bron: youtu.be

Dinsdag opende het Erasmus Paviljoen voor het eerst weer haar deuren sinds de coronacrisis. “De terrassen mogen weer open, dus we dachten: laten we ook maar opengaan!”, vertelt medewerker Amanda Wijgerse enthousiast. Haar team was tijdens de crisis druk met schoonmaken en klussen. “Zo konden we open zodra het kon.”

Het Paviljoen volgt alle coronaprotocollen en heeft de ruimte aangepast. Zo zijn de tafels neergezet dat anderhalve meter afstand altijd mogelijk is. Bij de ingang moeten bezoekers hun handen desinfecteren en op de vloer is met tape aangegeven waar ze kunnen staan of zitten.  Ook heeft het Paviljoen een buitenbar geïnstalleerd, zodat gasten niet naar binnen hoeven om drankjes te bestellen.

Aftellen

Psychologiestudent Chiara Arkesteijn is een trouwe fan van het Paviljoen. Dinsdagmiddag zit ze al op het terras onder het genot van haar lievelingsdrankje. “Ik zag op de website dat ze opengingen. Ik keek er zo naar uit, ik heb de dagen echt afgeteld.”

Ook student Li Kuangheng is blij om weer zijn favoriete café latte te kunnen bestellen bij het campusrestaurant. “Voor de crisis haalde ik hier elke dag mijn koffie”, vertelt hij. “Het was zo vreselijk dat het Paviljoen dicht was, ik miste mijn koffie. Ik functioneer letterlijk door koffie, dus ja, ik ben heel blij dat ik hier weer kan zitten.”

Erasmus Paviljoen

Lees meer

Op 2 juni beginnen (een aantal) campusondernemers weer

Onder meer de Tostiworld, het Erasmus Paviljoen en de Has gaan weer open. De Spar ziet…

Lees één reactie