Bron: youtu.be

“Het gaat dus niet om studenten die nog in hun eerste of tweede jaar zitten, want die kunnen de vertraging misschien wel weer inlopen. We kijken wel naar studenten die door het coronavirus bijvoorbeeld hun stage of onderzoek niet kunnen afronden. Ik hoop dat we daar snel een oplossing voor kunnen vinden”, vertelde minister Van Engelshoven in de uitzending van Erasmus TV, waarin ze donderdagochtend te gast was.

Op de vraag waarom niet alle studenten compensatie krijgen voor gemist onderwijs en wegvallende inkomstenbronnen antwoordde Van Engelshoven resoluut: “We kunnen niet iedereen voor alles compenseren. De hele samenleving heeft er last van. Ik trek bijvoorbeeld 320 miljoen uit voor de cultuursector, en ook dat is niet genoeg. Veel bedrijven zullen failliet gaan. De opdracht is enorm, dus we kijken naar de plekken waar de nood het hoogst is.”

“Daarnaast willen we jonge mensen ook perspectief bieden. Als de economie weer gaat draaien ontstaat er ook weer perspectief op de arbeidsmarkt.”

vlcsnap-2020-05-07-13h16m41s103

Lees meer

Rector Rutger Engels: financiële compensatie universiteiten is nodig

Minister Ingrid van Engelshoven zou universiteiten financieel moeten compenseren. Dat zei…