https://www.youtube.com/watch?v=T1xWEEo-wnc

Je bent niet expliciet akkoord gegaan met het plaatsen van cookies. Daarom kun je de ingesloten media, zoals Youtube-video’s en tweets, hier niet zien. Ga alsnog akkoord als je ze toch wilt zien. Lees meer op onze privacypagina.

Merve is 22 jaar oud, masterstudent Geneeskunde en teamleider van de studenten op de intensive care. Die intensive care is vanwege de coronacrisis flink uitgebreid en dus is de hoeveelheid werk voor de studenten toegenomen. “Ik ben eigenlijk elke dag aanwezig. Het is zwaar, maar het geeft ook veel voldoening.”

De studenten vullen onder andere voorraden bij, houden de afdeling netjes en ondersteunen het verpleegkundig personeel. “We helpen bijvoorbeeld bij de verzorging van patiënten, het ‘draaien’ van patiënten, en dingen aangeven”, vertelt Merve in de vlog. Normaal gesproken doen studenten ongeveer drie avonddiensten per week, dat is nu meer dan vijf.

Morgen deel 2

De volgende aflevering is dinsdag, dan maak je kennis met Robbert-Jan Raad. Hij loopt normaal gesproken rond bij de OK, maar door de toestroom van covid-19-patiënten werkt hij nu ook op de IC.