Sinds 2002 is Patrick Groenen verbonden aan de faculteit als hoogleraar Statistiek. Volgens het CvB beschikt Groenen over ‘het vermogen om intern en extern verbindingen te leggen’ en ‘onderzoek en onderwijs aan de faculteit verder te versterken’. “Groenen heeft een uitstekende wetenschappelijke staat van dienst en met zijn ervaring binnen onze universiteit kan hij uitstekend leidinggeven aan de oudste faculteit van onze universiteit”, aldus rector magnificus Rutger Engels.

Welzijn van medewerkers voorop

Daarnaast is Groenen directeur van het Econometrisch Instituut. Deze functie draagt hij per 1 mei over. Ook was hij Director of Doctoral Education van het Erasmus Research Institute of Management (ERIM). Als decaan zal Groenen een deel van zijn onderwijsactiviteiten voortzetten.

Bij Groenen staat het welzijn van de medewerkers voorop. “Voor mij is elke collega, zowel ondersteunend als wetenschappelijk personeel, relevant voor het succes van de ESE”, aldus Groenen. “Ik kijk er naar uit om mijn bijdrage te leveren in mijn nieuwe rol als decaan van deze prachtige faculteit.”

Het decanaat bij de ESE

De functie van decaan van de ESE werd sinds 1 februari 2019 waargenomen door Frank van der Duijn Schouten. Hij combineerde deze functie met het interim-decanaat bij de Erasmus School of History, Culture and Communication (ESHCC).