Dat centrum wordt gevestigd in de studiezaal van het Onderwijscentrum in het ziekenhuis, dat vrij is gekomen door het stoppen van al het fysiek onderwijs. Vanuit daar gaan zorgverleners bekijken hoeveel intensive-care-bedden beschikbaar zijn bij welk ziekenhuis voor coronapatiënten.

“Ziekenhuizen moeten zelf aangeven hoeveel bedden ze over hebben”, zei Kuipers op Radio 1. Is een ziekenhuis vol, dan moeten de patiënten worden verplaatst.

Maximumcapaciteit in Brabant

Op dit moment is de maximumcapaciteit – met uitzondering van Noord-Brabant – nog niet bereikt, maar dat wordt later deze week wel verwacht. “Het is nu heel druk in Brabant, maar de komende week zal het druk worden in het hele land.” In het Erasmus MC liggen op dit moment ongeveer twintig coronapatiënten.

WhatsApp Image 2020-03-13 at 20.38.54

Lees meer

Unieke vondst in Erasmus MC: antilichaam tegen corona

Een wereldprimeur van het Erasmus MC en de Universiteit Utrecht: zij vonden een…