Bron: www.youtube.com

Een vrije doorgang naar het volgende studiejaar lijkt rector Rutger Engels niet logisch. Hij gaf aan te snappen dat het al dan niet halen van het voor het BSA benodigde aantal punten voor extra stress kan zorgen bij studenten. “Daar moeten we in deze extreme omstandigheden een oplossing voor zoeken.”

Met man en macht inzetten op digitalisering

De universiteit wil met man en macht inzetten op digitalisering. Dat zei collegevoorzitter Hans Smits dinsdag in Erasmus TV, de tweede aflevering van een dagelijks programma dat in verband met de coronacrisis vanaf de campus wordt opgenomen.

Smits: “Als het nodig is, zullen we daar extra in investeren.” Rector Rugter Engels voegde daaraan toe: “Onder deze omstandigheden is het voor studenten belangrijk een goede structuur van de dag te hebben. Als je alleen Netflix kijkt of alleen boeken leest, wordt het best wel saai. Het helpt om de dag door te brengen met online lessen.”

Volgens Engels zijn docenten in hoog tempo bezig om dit mogelijk te maken. “Gelukkig hebben we met het Community for Learning Innovation een geweldige infrastructuur opgezet, die docenten ook steeds beter weten te vinden. Gisteren zijn al 148 online colleges gegeven.”

Afwisselend op universiteit

Smits en Engels gaven aan – om het besmettingsgevaar te beperken – voorlopig voor het  laatst samen op de campus aanwezig zijn. Het derde lid van het College van Bestuur, Roelien Ritzema is al enige tijd thuis vanwege een flinke blessure die ze tijdens een skivakantie opliep.

coronavirus verlaten campus mondkapje

Lees meer

Liveblog dinsdag: Digitale tentamens, BSA en tennissen

Welkom op dit liveblog. Ik ben Elmer Smaling, redacteur van Erasmus Magazine en in dit…