De Meesterweek heeft als doel rechtenstudenten zich te laten oriënteren op de arbeidsmarkt. “Ieder jaar brengen wij studenten in contact met potentiële werkgevers”, vertelt Steinvoort. “Dit jaar hebben we achttien advocatenkantoren waar studenten persoonlijke gesprekken kunnen voeren of verschillende workshops kunnen volgen.”

Studentenwelzijn bij de opening

Sophie-Schmeets-4-maskerclass-Geisje-van-der-Linden

Lees meer

Sinds haar depressie probeert Sophie het taboe te doorbreken en studenten te helpen

Voormalig EUR-studente en Laurentiusbestuurder Sophie Schmeets belandde in een burn-out,…

Bij de opening komen er verschillende onderwerpen aan bod onder het thema ‘Limitless, de wereld aan je voeten’. “Tegenwoordig lijkt alles grenzeloos”, licht Steinvoort toe. “Op de universiteit kun je tegelijkertijd in een commissie zitten, een extra studie doen, werken of stagelopen.” Maar volgens Steinvoort brengen de grenzeloze kansen veel druk met zich mee. “Tegenwoordig moet alles perfect, op sociale media maar ook in het echte leven”, vertelt Steinvoort. “Mensen willen nu eenmaal meer. Ik merk ook dat mensen in mijn omgeving niet zo snel zouden laten merken dat ze ergens tegenaan lopen. Daar willen wij tegengas aan geven.”

De commissie snijdt daarom het onderwerp ‘mentale kwetsbaarheid’ aan. Hiervoor schuift Sophie Schmeets, de oprichter van Maskerclass, aan als dagvoorzitter tijdens de opening van Meesterweek. “Wij hebben Sophie gevraagd omdat zij zelf ervaring heeft met depressie”, vervolgt Steinvoort. “Met haar Maskerclass probeert ze de taboe daarop te doorbreken, en dat willen wij ook graag.”

Daarnaast zullen juristen Jan-Peter Balkenende, Joris Arts en John van den Heuvel op het openingspodium staan als sprekers. “Wij hopen dat ze de deelnemers kunnen inspireren en kunnen vertellen hoe de juridische wereld in elkaar steekt”, zegt Steinvoort.

Recht en technologie

Deze editie verkent de Meesterweek ook een nieuw interessegebied: recht en technologie. “We merken dat veel advocatenkantoren erg op zoek zijn naar studenten die interesse hebben in vraagstukken over technologie”, vertelt Steinvoort. “Op de ‘tech-dag’ behandelen we het juridische aspect in technologische ontwikkelingen. Denk daarbij aan vragen als wie er aansprakelijk is wanneer een zelfrijdende auto een ongeluk veroorzaakt.”

Wat mag je als rechtenstudent niet missen tijdens de Meesterweek? “De recruitmentdag”, zegt Steinvoort enthousiast. “Heel veel studenten hebben op die dag stages kunnen regelen. Je kan ook potentiële werkgevers ontmoeten. Ook leuk: het is mogelijk om aan het eind van de dag aan te schuiven bij een driegangendiner.”

De Meesterweek is open voor rechtenstudenten. Jaarlijks wordt het in februari/maart georganiseerd. De voertaal is het Nederlands. Per dag heeft het evenement plaats voor ongeveer twintig studenten. Je kan je inschrijven voor de hele week of alleen voor losse dagen.