Horeca, callcenters, oppaswerk. Wat voor bijverdiensten hebben studenten zoal naast hun studie? In de derde aflevering: Zeki Schults studeert Health Policy and Management en werkt als fitnesstrainer bij Erasmus Sport.

zeki schults bijbaan NL

Zeki traint veel, eet gezond en drinkt geen alcohol. Als fitnesstrainer moet je een bepaalde mate van levensplezier opgeven, maar dat vindt hij helemaal niet erg. De bachelorstudent liep al rond bij de fitness van Erasmus Sport toen hij nog op de middelbare school zat en sport er inmiddels al jaren. “Ik vond het zo leuk dat ik op een gegeven moment gewoon vroeg of ik er kon werken als trainer.” Hij moest nog een jaar wachten voordat de kans zich voordeed. “Het is fantastisch”, vertelt hij over zijn baan. “Hier kan ik van mijn passie mijn werk maken.”

Gemiddeld werkt Zeki zo’n vier uur per week. Zijn taak is voornamelijk om de leden van de sportschool te begeleiden. “Ik moet ervoor zorgen dat ze bijvoorbeeld de juiste oefentechniek gebruiken”, zegt hij. “Maar daarnaast moet ik ook de fitnessapparaten schoonhouden.” Ook al vindt hij het schoonmaken vreselijk, wil hij toch blijven werken als trainer, misschien ook fulltime wanneer zijn studie afgerond is. “Dit jaar ga ik mijn personal trainer-certificaat halen”, zegt hij. “Dan heb ik dat alvast.”

Bron: www.youtube.com
vlcsnap-2020-01-23-14h07m20s747

Bekijk de video van serveerster Johanna

Bijverdienen naast je studie: serveerster Johanna vindt haar werk fantastisch, op de vuile afwas na

EM volgt studenten met een bijbaan. In deze aflevering: bachelorstudent Johanna…