Horeca, callcenters, oppaswerk. Wat voor bijverdiensten hebben studenten zoal naast hun studie? In deze tweede aflevering: bachelorstudent Management of International Social Challenges Johanna Melsheimer werkt als serveerster bij het Spaanse restaurant La Cazuela en is gek op het versieren van menuborden en toetjes.

Vette pannen en vuile afwas, daar heeft Johanna hekel aan. Maar verder vindt ze haar baan als serveerster bij La Cazuela fantastisch. “Ik werk hier al bijna twee jaar en ik heb het naar mijn zin”, vertelt ze.
Johanna draait twee diensten per week. “Een dienst duurt zo’n zes uur”, zegt ze. Naast de bediening heeft ze ook andere werkzaamheden. “Ik gooi afval weg, maak de keuken schoon, ruim tafels af en was de borden.” Maar haar favoriete taak is toch wel het versieren van menuborden. “Mijn baas kwam erachter dat mijn handschrift niet te lelijk is”, lacht ze. “Dus nu mag ik op de menuborden schrijven en tekenen.” Ook mag Johanna inmiddels de toetjes verzorgen. “Toetjes versieren vind ik echt heel leuk.”
Hoe ziet Johanna’s werkdag eruit? Bekijk hier de video: