Jack Bean – vernoemd naar het sprookje van Jaap en de bonenstaak die een koe voor bonen ruilde – is een afhaal- en fastfoodrestaurant wat inzet op vegan eten dat net zo snel klaar is als in de gemiddelde fastfoodketen. Maar dan gezonder, ‘lekkerder’ en met producten uit de streek. Met de zaak willen de oprichters mensen overhalen meer plantaardig te eten.

“We willen snelle, smaakvolle gerechten maken die duurzaam geproduceerd zijn met Nederlandse producten, maar die tegelijkertijd niet inleveren op smaak,” vertelt Van Elswijk. “Zo willen we de drempel om gezond en duurzaam te eten zo laag mogelijk houden.”

Lovende recensies

Hoe is dat gelukt? De recensenten waren over het eerste filiaal al enthousiast. “De snelle keuken van Jack Bean is goed bedacht en goed geprijsd”, schreef de Volkskrant-recensent vlak na de opening van de vestiging bij Rotterdam Centraal in 2018. Cijfer? Een 8. Ook NRC is enthousiast over de ‘duurzaam geproduceerde plantaardige fast cuisine’: “Het is een zaak voor een snelle hap. Maar wel een heel goede.” Cijfer: ook een 8.

Op de kaart staan hoofdgerechten tussen de 6,70 en 8,80 euro die ter plekke op te eten zijn, af te halen zijn en te bezorgen zijn. Van sandwiches tot bowls en burgers van bonen met bijgerechten als patat, bonenhummus en coleslaw.

Op de plek van de failliete satebar

Jack Bean komt op de plek te zitten waar eerst de Satebar zat, maar die keten is failliet gegaan en verdwenen uit het Foodcourt.

Lees één reactie