“Buig je knieën, neem een stap of twee naar voren en glijd maar!” Hoe simpel het ook lijkt, dat is het niet. Dat realiseert verslaggever Pietro Vigilanza zich heel snel tijdens zijn eerste schaatsles. De Erasmus studentenschaatsvereniging Alcedo helpt hem bij zijn eerste keer op ijs.

“Eerst moet je aan je evenwicht werken”, zegt studentinstructeur Demi. “Als je dat onder de knie hebt gekregen, dan is het tijd om te gaan spelen op het ijs.” De beginnelingen moeten meteen de spekgladde vloer op, en dat blijkt enorm uitdagend te zijn voor iedereen.

Bron: www.youtube.com

Maar ook al heb je geen ervaring met schaatsen, ben je welkom bij de vereniging E.S.S.V. Alcedo, vertelt Demi. “Iedereen kan schaatslessen volgen bij ons.” De activiteiten zijn bovendien goed te combineren met het overige studentenleven, vindt bachelorstudent Anne Li. “Ik studeer fulltime en daarnaast doe ik altijd mee aan de activiteiten van de vereniging.” Als de winter voorbij en schaatsen niet meer mogelijk is, dan richt de vereniging zich meer op fietsen en hardlopen.

vlcsnap-2019-10-11-12h05m46s256

Lees meer

De zaal in: Pietro doet mee met ballet

Sierlijke bewegingen en een krachtige core-stabiliteit: verslaggever Pietro Vigilanza…