Je zou denken dat je niet zoveel gaat zweten van balletoefeningen, maar verslaggever Pietro Vigilanza bewijst het tegendeel. Pietro volgde een balletles bij Erasmus Sport en hij kwam erachter dat balletdansen net zo intensief is als de sporten waar hij wat bekender mee is, zoals voetbal of basketbal.

Als enige man nam Pietro deel aan de ballet-barre-les van docent Anne-Marie. De les begon met een warming-up, waarna de dames en Pietro balletbewegingen deden, met een focus op flexibiliteit en core.

Voor studente Management Elizabetta was dit ook de eerste keer dat ze ballet-oefeningen doet. “Ik vind het leuk”, vertelt ze. Studente Economie Carolien is het daarmee eens. “Deze oefeningen hebben mijn spierconditie verbeterd.” De les is toegankelijk voor iedereen die het wil proberen, vertelde docent Anne-Marie. “Dankzij deze oefeningen krijg je strakke, sterke spieren.”

https://youtu.be/U5MNs4YYZn8

Je bent niet expliciet akkoord gegaan met het plaatsen van cookies. Daarom kun je de ingesloten media, zoals Youtube-video’s en tweets, hier niet zien. Ga alsnog akkoord als je ze toch wilt zien. Lees meer op onze privacypagina.