“De studenten van de Erasmus Universiteit zijn niet de enige groep die gevaar loopt om te worden beroofd”, schrijft de VVD in haar brief. “Deze stad kent meerdere openbare gebouwen die vrij toegankelijk zijn.” De partij vraagt welk beleid de gemeente heeft op het gebied van veiligheid in de gebouwen van de gemeente en of ze bereid zijn om maatregelen te nemen om diefstallen tegen te gaan.

Relevant voor de stad

Fractiemedewerker Tadek Badura van de VVD Rotterdam noemt het aantal diefstallen op campus Woudestein ‘schokkend’. Zelf heeft hij aan de Erasmus Universiteit gestudeerd en kent dergelijke verhalen uit ‘zijn tijd’. “Wat ons enorm verbaasde is dat deze groepen georganiseerd te werk gaan”, zegt Badura.

“Deze incidenten  op de campus zijn relevant voor de stad”, vervolgt hij. “Aangezien de openbare gebouwen in Rotterdam ook hetzelfde open karakter hebben als de campus, vinden we het noodzakelijk om de veiligheid van de bezoeker te waarborgen.”

Naast het beleid wil de VVD weten in hoeverre er cijfers bekend zijn met betrekking tot diefstallen in openbare gebouwen in Rotterdam. Ook vragen ze of de gemeente bereid is maatregelen te nemen om diefstallen tegen te gaan.

laptop bibliotheek_feba

Lees meer

‘Criminele bende actief op de universiteit’

Georganiseerde groepen van buiten de universiteit zijn volgens adviseur Safety and…