Studenten ervaren vaak stress en dat is een groot probleem. Daarom organiseert de Universiteitsbibliotheek deze week de Health Week. “Iedere dag zien we studenten hier heel hard studeren en we willen graag leuke activiteiten aanbieden om hen een beetje te ontspannen”, vertelt Kathalijne Smout van de UB.

Student Eduardo merkt ook dat hij veel last heeft van stress. Hij studeert graag in de bibliotheek en is blij met de activiteiten tijdens de Health Week. “De bibliotheek is echt de leukste plek op de campus, ik voel me hier thuis”, zegt hij. “Het zou fantastisch zijn als we dit elke dag konden doen, gewoon gamen of op een massagestoel zitten voor vijf minuten.”

Volgens psychologiestudente Pleun gebruikt de universiteit nog vaak ‘zweverige’ termen wanneer ze over studiestress hebben. “Misschien moet de universiteit andere woorden gebruiken in plaats van ‘yoga’ of ‘meditatie’”, aldus Pleun. “Ze kunnen concreet zeggen van ‘doe er iets aan’. Ik denk dat dat studenten meer aanspreekt dan yoga.”

Wat gebeurt er allemaal tijdens de Health Week? Bekijk hier de video:

Bron: www.youtube.com