Meestal studeert Manisha in de bibliotheek. “Maar mijn vriend studeert aan de Hogeschool, dus op die dag studeerden we samen daar.” Manisha zette haar tas naast haar en haar mobiel op de tas. Vrij snel kwam een man naar haar en haar vriend toe. “Het was heel raar”, vertelt ze. “Hij vroeg of wij Frans spreken. Dat spreken wij niet, dus hij praatte verder in gebroken Engels.” De man liet een lijst met adressen zien en vroeg of zij wisten hoe hij daarheen kon reizen. “Ik zag onder andere de PC Hooftstraat staan, daardoor dacht ik meteen aan Amsterdam.” Er volgde een verwarrend gesprek waarna de man naar de bibliotheek vroeg. “Ik legde het hem uit. Hij bedankte ons en toen hij wegging, keek hij nog naar ons en stak zijn duim omhoog.”

polakgebouw-weer-open-trappenhuis

Lees meer

Studente bestolen van telefoon in Polakgebouw

Een man bestal maandag een studente van haar smartphone terwijl ze studeerde in het…

Telefoon in België

Manisha studeerde nog een paar minuten door totdat zij besefte dat haar iPhone niet meer op haar tas lag. “Toen raakte ik in paniek”, vertelt ze. “Vooral omdat ik op die dag net het bericht bij Erasmus Magazine las over de diefstal in Polak. Wat stom dat het ook mij overkomt.” Ook haar telefoon – net als de telefoon van de eerste diefstal – bevindt zich momenteel in België, bleek toen ze haar telefoon traceerde.

Samen met haar vriend ging Manisha naar de beveiliging. “Ze hebben de camerabeelden bekeken, maar konden niets vinden”, vertelt de tweedejaarsstudente. De beveiliging heeft haar gegevens genoteerd. “Ze zullen mijn vriend bellen als er ontwikkelingen zijn, maar tot nu toe horen we niets.” Ook is Manisha naar de politie gegaan. “Maandag heb ik een afspraak om aangifte te doen.”

Universiteit is een openbare plek

Een woordvoerster van de universiteit kon zo snel niet achterhalen hoe vaak er de afgelopen weken sprake is geweest van diefstal op de campus. Volgens haar vindt de universiteit het ‘heel vervelend’ dat studenten slachtoffer zijn geworden van diefstal op campus. “Een veilige studie- en werkomgeving heeft de hoogste prioriteit voor de universiteit, maar de campus is wel een openbare plek”, aldus de woordvoerster. “Dus vragen we alle studenten alert te zijn op hun spullen, zoals je ook buiten de campus zou doen.” Verder vraagt ze studenten om zich bij diefstal direct te melden bij de beveiliging. “Op die manier kunnen wij snel handelen, in samenwerking met de politie.”

tostiworld-foodplaza-feba

Lees meer

Tweede brutale diefstal op de campus in dezelfde week

Een studente werd dinsdag bestolen van haar laptop bij de TostiWorld in de Food Plaza. De…

Lees één reactie