Tijdens Halloween organiseerde het Rotterdamse UNICEF-studententeam woensdagavond een pompoenen-fondsenwerving in de Smitse. Voor een kleine toegangsprijs kregen studenten hun eigen pompoenen om hun creatieve – of minder creatieve – snijkunsten op los te laten. Verslaggever Pietro Vigilanza waagde zich ook in het café om zijn eigen pompoen te snijden, met twijfelachtig resultaat. Ondertussen vroeg hij studenten naar hun motief om geld in te zamelen voor de vluchtelingen in Jordanië.

“Pompoen snijden blijkt lastiger dan het lijkt”, vertelt student Management of International Social Challenges (MISOC) Alec. “Ik begon met het graveren van een gezicht, maar mijn pompoen ziet er nu uit alsof hij een unibrow heeft.”

Studente Nina heeft misschien wel het mooiste snijwerk van de avond verricht. “Ik vind het leuk om mee te doen en als ik daardoor de kinderen in Jordanië kan helpen, dan is het mooi meegenomen”, aldus de studente International Business Administration (IBA).

De pompoenen heeft het UNICEF-studententeam gratis gekregen. “In plaats van zelf nieuwe te kopen hebben we supermarkten en boeren gevraagd of ze oude pompoenen voor ons hadden”, vertelt voorzitter Luuk Kuiper.

In de Smitse stond een collectebus voor het goede doel. Al het ingezamelde geld gaat naar het vluchtelingenkamp Zaatari. Het grootste kamp van Jordanië is een veilige haven voor bijna tachtigduizend mensen. Met het ingezamelde geld krijgen kinderen een veilig huis en toegang tot onderwijs.

Bekijk de video hier:

Bron: www.youtube.com