“Tijdens de Eurekaweek zijn de terrassen van studentenverenigingen met een evenementenvergunning tot 23.00 uur vergund”, schrijft de burgemeester in zijn reactie. “Afwijking van de regel kan alleen bij een speciale gelegenheid, zoals bijvoorbeeld de viering van Oud en Nieuw.”

Verder had volgens de burgemeester slechts één studentenvereniging, RSG, de wens om na 23.00 uur open te blijven. “Het RSG staat hier inderdaad positief tegenover, omdat zij dan meer tijd hebben om Eurekaweek-lopers op te vangen op het terras”, vertelt voorzitter Merel van Lunen van de Rotterdamse Kamer van Verenigingen (RKvV). “De andere verenigingen zagen wel voordelen in flexibelere openingstijden van de terrassen, maar het belang van de buurt gaat voor ons ook boven alles.”

Raadsleden niet tevreden

“Teleurstellend”, reageert raadslid Struijvenberg van Leefbaar op het besluit van de burgemeester. “Studenten maken een heel belangrijk deel uit van onze stad”, vertelt hij. “Van ons mogen de terrassen wat langer open blijven tijdens de Eurekaweek, omdat het een belangrijk onderdeel is van de introductie.”

Zelf snapt de RKvV het besluit van de gemeente. “Wij zijn blij dat de gemeente überhaupt de tijd en de moeite heeft genomen om hier naar te kijken”, zegt Van Lunen. Raadslid Struijvenberg is daarentegen niet tevreden. “Samen met de PvdA gaan we binnenkort overleggen wat we er verder mee willen.”

laurentius eurekaweek terras foto Fabienne Hoogendoorn (5)

Lees meer

Leefbaar en PvdA willen ruimere openingstijden verenigingsterrassen in Eurekaweek

De Eurekaweekterrassen van verenigingen sluiten tijdens de introductie om 23:00 uur. Als…