Tijdens de Eurekaweek bouwen de Rotterdamse gezelligheidsverenigingen RSC/RVSV, SSR, Laurentius, RSG en NSR een terras bij hun eigen sociëteit. Voor die terrassen is een evenementenvergunning nodig, waarmee ze tot 23:00 uur open kunnen blijven. Gemeenteraadsleden Maarten Struijvenberg (Leefbaar Rotterdam) en Kevin van Eikeren pleiten nu voor verruiming van die openingstijden. Vorige week stelden ze schriftelijke vragen aan het college van burgemeester en wethouders.

Eurekaweek 2020

“Wij denken dat deze terrassen in principe tot 1:00 uur open zouden moeten kunnen blijven, zeker wanneer een studentenvereniging goede antecedenten heeft en er geen overlast voor omwonenden te verwachten is”, schrijven Struijvenberg en Van Eikeren. De twee raadsleden vragen het college om met studentenverenigingen te overleggen of de terrassen bij de Eurekaweek in 2020 al tot 1:00 uur open kunnen blijven.

De Rotterdamse Kamer van Verenigingen kan nog niet reageren op het voorstel van de PvdA en Leefbaar Rotterdam, laat voorzitter Merel van Lunen weten. Het overkoepelende orgaan van de gezelligheidsverenigingen was niet op de hoogte van de vragen van de raadsleden en wil eerst overleggen met de verenigingsbesturen.

De gezelligheidsverenigingen gebruiken hun terrassen en feesten om nieuwe leden te werven tijdens de Eurekaweek. In augustus bezocht EM alle terrassen. Die verhalen lees je hier:

Eurekaweek 2018

Onderdeel van de Special

Eurekaweek 2019

Al het nieuws, foto’s en video’s over de Eurekaweek.