Angela is een van de studenten die deelnam aan de Masterdag van dit jaar. Ze gaat beginnen aan haar master Management aan Erasmus Universiteit en heeft zin om na een jaar werken weer te gaan studeren. De Masterdag bleek voor haar een goede gelegenheid om zich voor te bereiden op haar nieuwe opleiding. “Ik heb de leiderschapstraining van TopDesk gevolgd en was erg geïnspireerd door de man die de workshop gaf, omdat hij zo enthousiast was”, vertelde ze. “Ik doe ook mee aan de rest van de Eurekaweek, maar ik vond vandaag leuker dan de andere dagen, omdat ik vandaag wist wat er van me werd verwacht en het rooster heel duidelijk was.”

Een baan vinden

Angela is niet de enige nieuwe masterstudent die veel aan de Masterdag heeft gehad. Roza uit Duitsland en Karolina uit Polen vertelden dat de workshop gegeven door College Life hun favoriete workshop was. “De presentator vertelde hoe we via inofficiële manieren werk kunnen vinden in Nederland”, vertelde Karolina, eerstejaarsstudent Business Information Management. “We hebben geleerd hoe we een werkgever kunnen benaderen en overtuigen ons aan te nemen, zelfs als er geen wervingsproces loopt.”

Kristian Voldrich van College Life, die de betreffende workshop gaf, is blij om te horen dat zijn workshop bij de studenten in de smaak viel. “We geven veel workshops op verschillende universiteiten en het is goed om te horen dat de deelnemers er iets aan hebben gehad”, zegt Kristian. “Er waren vandaag veel internationale studenten bij onze workshop, wat niet verrassend was, omdat ze de voornaamste doelgroep van ons platform zijn.”

masterday2019-iida2
Netwerkborrel op de Master Day.

Dieetwensen

Zowel Zara als Karolina hebben de afgelopen week vrienden gemaakt, maar hebben wel wat kritiek voor de organisatie van de Eurekaweek: “Ik heb deze week maar één keer veganistisch eten aangeboden gekregen, hoewel ik bij het inschrijven mijn dieetwensen heb opgegeven. De rest van de week moest ik het eten zelf controleren”, zegt Zara, student Commercial Law. “Ik zou graag willen dat ze dieetwensen serieuzer namen, vooral omdat ze er van tevoren naar vragen.” Karolina heeft het gezellig gehad met haar Eurekaweekgroep, maar had gehoopt dat er meer studenten van haar eigen opleiding in de groep zouden zitten.